ModalitățI de a obține sprâncene perfecte

Multe femei visează să aibă sprâncene perfecte – definire ideală, formă frumoasă. Încercăm să urmăm tendințele de azi pentru a avea sprâncene definite și perfect arcuite, cu orice preț, chiar dacă abia știm cum să facem acest lucru. Descoperiți cei trei pași obligatorii dacă doriți, într-adevăr, să vă îmbunătățiți aspectul.

1. Conturarea spâncenelor

Primul lucru: forma ideală a sprâncenelor. De unde știți că sprâncenele dumneavoastră au forma perfectă? Există o mulțime de sfaturi și tutoriale online despre cum se poate obține arcuirea perfectă a sprâncenelor. E o joacă de copil!

Cu toate acestea, dacă nu aveți abilitățile necesare și simțiți că rutina de pensare e pe cale să dea greș, mergeți la un salon unde o expertă va avea grijă de forma sprâncenelor dumneavoastră și le va stiliza. De asemenea, puteți solicita ajutor și din partea cosmeticienei dumneavoastră.

Ce se întâmplă dacă aveți deja sprâncene arcuite perfect? Există o mulțime de modalități de a scăpa de firele de păr nedorite. Toată lumea va găsi calea potrivită. Cele mai populare modalități de a obține sprâncenele ideale includ:

  • smulgerea sprâncenelor folosind penseta,
  • îndepărtarea firelor nedorite folosind pastă de zahăr sau ceară,
  • pensarea sprâncenelor cu ață (tehnica indiană).

2. Îngrijirea sprâncenelor

Un alt aspect esențial: îngrijirea adecvată a sprâncenelor. Dacă sprâncenele sunt firave, hidratate insuficient, deprivate de nutrienți esențiali – acestea încep să se rupă și să cadă. Sprâncenele nu se vor aspri sau subția dacă le îngrijiți zilnic așa cum vă îngrijiți părul și pielea.

Cum puteți avea grijă de sprâncene? Utilizarea produsului potrivit este cea mai simplă cale. Un simplu ser pentru sprâncene care conține ingrediente adecvate este suficient pentru a asigura hrănirea și hidratarea sprâncenelor și pentru a intensifica procesul de regenerare.

Adeptele metodelor naturale de îngrijire a frumuseții pot utiliza și uleiuri. Aplicarea uleiurilor pe suprafața sprâncenelor constituie o modalitate eficientă de a le reda sănătatea, și în plus de a le conferi strălucire și elasticitate. Puteți folosi orice ulei doriți (de exemplu, ulei de ricin care stimulează creșterea), ceea ce constituie un mare avantaj. Este un mod natural, sigur și eficient. Din păcate, există și dezavantaje – uleiurile sunt unsuroase, încarcă sprâncenele, îngreunează aplicarea produselor de machiaj – și în unele cazuri – pot cauza reacții alergice.

De aceea, tratarea sprâncenelor cu un ser sau balsam este cea mai bună tehnică de îngrijire a sprâncenelor. În orice caz, înainte de a cumpăra un astfel de produs, este necesar să urmărim recenziile actualizate ale celor mai recomandate produse. Opiniile obiective reprezintă cea mai bună opține de a afla informații cu privire la calitatea serului.

3. Stilizarea sprâncenelor

Sarcina finală: definirea sprâncenelor și rutina de stilizare. Acest pas se concentrează asupra intensificării frumuseții naturale a ochilor și a camuflării eventualelor imperfecțiuni, spre exemplu sprâncene pensate excesiv.

Putem alege dintre sute de produse de machiaj pentru sprâncene:

  • fard pentru sprâncenelor (mai ales sub formă de pudră compactă) 
  • creioane ușor de folosit
  • geluri pentru sprâncene (mai durabile și intense)
  • culori pentru sprâncene (foarte rezistente, de exemplu, produse de tip peel-off)
  • creion pentru sprâncene (formulă lichidă, rezistență sporită)

Totuși, trebuie să țineți cont că nici cele mai bune și mai rezistente produse de machiaj pentru sprâncene nu vă vor ajuta dacă sprâncenele dumneavoastră sunt firave. De aceea, îngrijirea sprâncenelor trebuie să fie prioritară.

Evident, puteți folosi popularul machiaj semi-permanent pentru stilizarea sprâncenelor. Acest tatuaj simplu realizat de o tehniciană oferă formă și culoare sprâncenelor, iar efectul durează în jur de câteva luni. Reprezintă o alternativă bună pentru persoanele care nu doresc să-și păstreze și să-și îmbunătățească aspectul natural. Cu toate acestea, este indicat să luați în considerare numeroasele contraindicații ale machiajului semi-permanent.