Pas cu pas: Ingrijirea pielii cu acneea
Acest ghid pas cu pas detaliază o rețetă pentru îngrijirea pielii cu acnee de la zero. Acnee facială poate fi un subiect complicat și dureros pentru mulți oameni, dar felul în care ne îngrijim de pielea noastră poate determina cât de repede sau lent poate fi tratamentul. Încearcă să îți amintești următoarele informații și idei în timp ce navighezi acest ghid pentru îngrijirea pielii cu acnee. Desigur, este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe un nou regim de îngrijire a pielii, astfel încât să fii sigur că obții cea mai bună îngrijire.
Ce este acnee?
Acnee este o cauză principală pentru afectarea poftei de viață, a anxietății și a stimei de sine la adolescenți și la adulți. Acneea este o afecțiune cutanată caracterizată prin cosuri si puncte negre și poate afecta persoanele de orice vârstă. Majoritatea persoanelor care au acnee au un nivel scăzut al imunității și o susceptibilitate crescută la bacterii si infecții. Este important să înțelegem pe deplin boala acestei afecțiuni, astfel încât să putem lua măsurile necesare pentru a rezolva problema în mod eficient. Acnee afectează, de asemenea, glandele sebacee, care sunt responsabile de producerea sebumului. Sebumul este un ulei ușor care natural poate imuniza pielea și îi poate oferi suplete. Excesul de sebum, bacterii, murdărie, celule moarte de la suprafața pielii, reziduuri de fond de ten sau alte produse cosmetice poate bloca porii pielii. Aceste blocări pot provoca inflamații și iritații și, în cele din urmă, pot duce la apariția acneei.
Factorii externi
Când vine vorba de îngrijirea pielii cu acnee, factorii externi pot fi, de asemenea, foarte importanți. Dacă vă aflați într-o regiune în care este foarte mult poluare sau aveți un stil de viață agitat, acest lucru poate afecta negativ pielea și poate înrăutăți situația. Factorii externi pot provoca foametea pielii și se poate împiedica respirația pielii, ceea ce poate duce la iritații, mâncărime și inflamații ale pielii. De asemenea, nu uitați că temperaturile extreme pot contribui la uscarea pielii, ceea ce poate fi dăunător pielii dvs. cu acnee. Prin urmare, este important să aveți luând în considerare aceste factori externi și să faceți modificările potrivite în stilul dumneavoastră de viață.
Spălare facială
Primul pas în îngrijirea pielii cu acnee este acela de a spăla fața în mod regulat. Cea mai bună modalitate de a vă spăla și îngriji pielea este utilizarea unui ten mai sensibil, şampon blând netoxic, ce conţine ingrediente active, cum ar fi uleiul de jojoba. Spălați fața dimineața și seara folosind blândețe și apă caldă. După ce ați terminat de clătit cu apă caldă, uscați-vă fața cu un prosop curat, moale, de preferință o husă de stofă. Acest lucru va absorbi umezeala excesivă de pe fața ta și îți va permite să aplici îngrijirea în mod eficient.
Lotiune tonica
A doua etapă ar trebui să fie aplicarea unei loțiuni tonice. Loțiunea tonică poate ajuta la indepartarea excesului de sebum de pe piele și poate ajuta la curățarea porilor și a porilor dilatați de pe fața ta. Este important să utilizați un toner potrivit pentru pielea cu acnee, care conține ingrediente active precum uleiul de jojoba și alte uleiuri emoliente, precum și acid lactic pentru a curăța porii. Folosiți lentile de masaj pe pielea ta în timp ce aplicați tonerul pentru a-ți improspata și revitaliza tenul. Nu clătiți tonerul. Este suficient să folosiți o dischetă de bumbac pentru a conține soluția pe fața ta, astfel încât să puteți profita de toate beneficiile.
Umezește pielea
Acum este momentul să umeziți pielea ta. După ce ai aplicat tonerul, aplicați o loțiune facială, astfel încât să vă păstrați pielea hidratată. Este important să folosiți o loțiune facială potrivită pentru tipul de piele al dumneavoastră.
Un bun produs pentru piele cu acnee ar trebui să conțină apă, dar și diferite uleiuri, precum uleiul de jojoba și de migdale, și alte hidratante naturale. Uleiurile vor ajuta la hidratarea și îngrijirea pielii în profunzime. Aplicați loțiunea dvs. facială cu o mișcare circulară de masaj, pentru a veghea la o buna distribuție a produsului. De asemene