Substante Distructive Din Produsele Cosmetice: Facte și Mituri

În zilele noastre, obiceiurile de a folosi produse cosmetice se înmulțesc. Acestea se gasesc in magazine din ce în ce mai mult sau chiar pe rețele de socializare. Aceste produse sunt, în general, inventate pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii corpului sau a părului. Cu toate acestea, există tot mai multe produse cosmetice care conțin substanțe dăunătoare și toxice. Acest articol va discuta despre aceste substanțe distructive și despre miturile și faptele legate de ele.

Parabeni

Parabenii sunt printre cele mai des întâlnite substanțe chimice din produsele cosmetice, fiind utilizate pe scară largă ca conservați. Și pot fi găsite în produse ca deodorante, faceți creme, produse pentru buze și produse pentru păr. Acestea joacă rolul de a prelungi durata de valabilitate a produselor și ne împiedică să le risipim. Cu toate acestea, parabenii sunt uneori asociați cu probleme hormonale, infertilitate, modificări ale corpului tău sau chiar cancel, deși aceste afirmații au fost încălcat și nu sunt încă complet adevărate. Cu toate acestea, se poate spune că parabenii sunt responsabili pentru simptome cum ar fi iritarea pielii și alergii.

Formaldehide

Formaldehida este o altă substanță chimică toxică care poate fi inclusă în produsele cosmetice, în special ăn produsele care conțin pulverizări sau produse pentru păr. Acestea joacă rolul de a conserva produsele și a prelungi durata lor de valabilitate. Cu toate acestea, formaldehida poate provoca iritații ale pielii, iritații respiratorii, usturimi și, uneori, provoacă modificări ale ficatului sau a sângelui. De asemenea, este asociat cu anumite lupusuri, astm și alte boli la om.

Derivatii de Siliciu

Derivatii de siliciu sunt prezenti în multe produse cosmetice. Aceștia sunt utilizați ca un hidratant și au un efect de netezire și de hidratare asupre pielii. De asemenea, sunt prezente în produsele cosmetice încă din anii 1970, când s-a descoperit că acestea pot împiedica pierderea apei din celulele pielii. Cu toate acestea, se crede că derivatii de siliciu sunt responsabili pentru iritația pielii. De asemenea, pot provoca dermatoze și, uneori, pot fi asociați cu cancerul la om. În plus, acestea sunt asociate cu eczeme și psoriazis, dar riscurile sunt, de asemenea, controversate și încă se efectuează studii asupra acestui subiect.

Coloranti

Coloranții sunt adesea adăugați produselor cosmetice pentru a le da un aspect mai interesant și mai atractiv. Cu toate acestea, coloranții pot avea unele efecte secundare dăunătoare asupra pielii, cum ar fi iritația pielii și alergiile pielii. De asemenea, se crede că acestea pot contribui la apariția unor boli cronice, precum cancerul de piele.

Oxiuri – Alcooli

Oxiurii sunt utilizați în produsele cosmetice pentru a oferi produselor consistenta și textura. Acestea se găsesc în produse locale de îngrijire a pielii, dar pot fi, de asemenea, prezente în produse sub formă de aditivi. Oxyurii joacă, de asemenea, rolul de a menține produsele cosmetice mai proaspete. Cu toate acestea, acestea conțin metale grele și alte substanțe chimice care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea pielii și pot provoca probleme ale pielii, cum ar fi iritația și erupțiile cutanate.

Ftalati

Ftalatii sunt, de asemenea, prezenți în produsele cosmetice. Acestea sunt substanțe chimice care sunt adăugate produselor cosmetice pentru a le da elasticitate. Acestea se gasesc in produse locale de ingrijire a pielii si parului, precum si in produsele cosmetice, și sunt, de asemenea, prezenți în produsele de curățare a pielii. Cu toate acestea, se odată cu creșterea acestor produse, ftalatii sunt asupra funcției tiroidiene și s-a dovedit că pot provoca modificări ale nivelului de testosteron, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre. De asemenea, se crede că pot fi asociate cu afecțiuni tiroidiene, infertilitate, diferite tipuri de cancer și alte boli.

Sulfați

Sulfații sunt, de asemenea, un tip de substanță chimică care se utilizează în produsele cosmetice. Acestea sunt utilizate pe scară largă în produsele cosmetice pentru curățarea și spălarea pielii. Cu toate acestea, se poate spune că sulfații sunt responsabili pentru iritațiile pielii și alergiile pielii, cum ar fi erupțiile cutanate, mâncărimi și inflamații.

Mituri și Realități Din Jurul Substanțelor Distructive Din Produsele Cosmteice

Noţiuni de bază pentru bărbieritul cu ajutorul unei brici

Bărbieritul cu ajutorul unei brici poate fi o activitate relaxantă și împlinitoare, dacă se ține cont de acele câteva reguli. Majoritatea bărbaților adoră un look bine îngrijit și simt o satisfacție pe care doar un bărbierit cu ajutorul unei brici îl poate oferi. Un bărbierit corect effectuat, care să laseCitește mai mult

Putere Gogo Rangeri: Noul produs de machiaj de la GlamGlow!

Din 1992 de când am fost introdus prima dată cu Grupul de Justiție Power Rangers, ne-am îndrăgostit de aceste forțe super eroice care rulează prin televiziuni și prin cinematografe. Generațiilor de fani, încă de atenție atunci când vine vorba de Grupul de Justiție Power Rangers și de tot ce înseamnă,Citește mai mult