Timpuri intunecate pentru radicalii liberi? Numai cu carbune activat!

Intotdeauna ne-am temut de cel mai mic adversar chimic si radicalii liberi fac parte din aceasta categorie. Astfel, cu fiecare an care trece, incercarile de a gasi metode eficiente de control al radicalilor liberi se inmultesc. Una dintre cele mai cunoscute metode de protectie impotriva radicalilor liberi este carbunele activat. Acest produs chimic are numeroase beneficii, una dintre ele fiind modul sau de a apara organismele de complicatiile radicalilor liberi.

Carbunele activat este un produs natural sau sintetic obtinut prin tratarea termica a unui material carbonos. Se obtine prin arderea cormului sau a lemnului, la temperaturi foarte ridicate. Pentru obtinerea unui carbune activat de calitate, trebuie sa se evite temperaturi scazute sau prea ridicate. Acest tratament termic ii da carbunelui activat abilitatea de a elimina toxinele din apa si cele care intra in corpul uman. Se estimeaza ca carbunele activat este utilizat de peste 2 miliarde de oameni in intreaga lume intrucat poate oferi aparare impotriva radicalilor liberi.

Radicalii liberi si senescence

Radicalii liberi sunt molecule sau atomi fara electroni in propriul lor orbitar. Acest fenomen poate fi generat natural, de obicei prin reactii si procese metabolice care au loc in corpul uman, sau poate fi introdus in organism prin factori externi, precum alimentatia, fumul de tigara, substantele chimice, toxinele, razele ultraviolete si chiar stresul. Radicalii liberi au drept scop sa stabilizeze electronii lipsa prin ceea ce se numeste captare nespecifica. Acest fenomen distrugand direct celulele adulte, provocand o serie de probleme de sanatate, complicand boli precum cancerul si instaland procesul denumit senescence.

Senescence se refera la aparitia de semne ale imbatranirii si la scaderea functionalitatii celulare. Fenomenul se poate manifesta atat local, cat si sistemic. Pe scurt, se considera ca senescence asigura functionarea celulelor in cursul vietii organismului, inchizand partial tunelulapreciatiei intr-un proces normal si natural, prevenind cancerul si afectiile degenerative, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer. Cu toate avantajele acestui tip de senescence, un proces mai intens poate reduce durata vietii unei celule, cauzand aparitia bolilor asociate.

Utilitatea carbunelui activat

Carbunele activat ofera avantajele privind dozarea, biocompatibilitatea si disponibilitatea sa. Acesta poate fi folosit pentru a absorbi radicalii liberi din variate medii, aportat adancind studiile referitoare la reactiile biologice si chimice, prevenind formarea acestor radicali, sau chiar pentru a recolafia agentii nocivi din alimente si apa contaminata. Beneficiarii vizati in acest caz sunt persoanele care sufera de diferite boli si persoanele care iau tratamente, deoarece acestea sunt deosebit de sensibile la reactiile chimice produse de radicalii liberi.

Carbunele activat este utilizat pentru a preveni aceste reactii, in special in cazul persoanelor care sufera de boli precum scleroza multipla, boala celiaca, diabet zay tip 1, leucemii, boli cu deficit de enzime, boli inflamatorii cronice, psoriazis si sindromului imunodeficient simptomatic. De asemenea, carbunele activat a fost demonstrat ca reduce efectele secundare adverse ale medicamentelor administrate pentru a trata aceasta variatate de boli, cum ar fi diareea sau arsurile stomacului.

Beneficiile carbunelui activat

Carbunele activat ofera protejarea impotriva radicalilor liberi, protejand corpul uman de efectele lor. Acest carbune activat poate elimina radicalii liberi prin procesul de captare. O data captati, radicalii sunt stocati in carbune, prevenindu-se astfel transformarea lor in sporii de radicali liberi. De asemenea, acest carbune poate functiona ca un filtru natural, eliminand din alimentatia zilnica substantele daunatoare.

Un alt beneficiu al carbunelui activat este faptul ca acesta actioneaza ca un antioxidant, prevenind degredarea si transformarea radicalilor liberi in radicali reactivi. Acest lucru se intampla atunci cand radicalii liberi sunt capturati de carbune, care ii retine si ii impiedica sa se transforme in radicali reactivi. Acest fenomen ajuta la prevenirea formarii si emanciparii radicalilor liberi din organism, prevenind astfel aparitia unor complicatii ale bolilor asociate.

Dezavantajele carbunelui activat

Acest fapt nu inseamna ca carbunele activat nu prezinta si anumite dezavantaje. Acesta poate fi toxic, deoarece poate contine mercur si alte metale grele. De asemenea, carbunele poate cauza deshidratare, diaree sau alte reactii adverse. Mai mult, carbunele poate fi instabil si poate sa se descompuna in contact cu gazele sau substantele prezente in mediile in care activeaza.

Daca nu se administreaza cu grija, carbunele activat poate fi responsabil pentru aparitia anumitor boli si afectiuni, printre care diareea cronica si durerile de stomac. Unele persoane pot prezenta simptome precum dureri de cap, iritatie la nivelul ochilor, vedere incetosata sau ameteli. Pentru a preveni aparitia acestor reactii adverse, este important ca carbunele activat sa fie administrat cu grija, fara a fi folosit prea mult sau prea putin.

Concluzie

Cu toate ca radicalii liberi pot cauza stres celular si inmultirea anumitor boli, acestia se pot acte si elimina mai usor daca folosim carbunele activat. Avand in vedere potentialul negativ al radicalilor liberi, carbunele activat este unul dintre produsii cele mai des utilizate pentru a controla acesti radicali. In plus, carbunele activat are multiple beneficii pentru organismul uman si poate fi utilizat pentru a preveni si trata anumite afectiuni. Cu toate acestea, trebuie sa se ia in considerare si posibilele efecte adverse atunci cand se foloseste carbunele activat.

Noţiuni de bază pentru bărbieritul cu ajutorul unei brici

Bărbieritul cu ajutorul unei brici poate fi o activitate relaxantă și împlinitoare, dacă se ține cont de acele câteva reguli. Majoritatea bărbaților adoră un look bine îngrijit și simt o satisfacție pe care doar un bărbierit cu ajutorul unei brici îl poate oferi. Un bărbierit corect effectuat, care să laseCitește mai mult

Putere Gogo Rangeri: Noul produs de machiaj de la GlamGlow!

Din 1992 de când am fost introdus prima dată cu Grupul de Justiție Power Rangers, ne-am îndrăgostit de aceste forțe super eroice care rulează prin televiziuni și prin cinematografe. Generațiilor de fani, încă de atenție atunci când vine vorba de Grupul de Justiție Power Rangers și de tot ce înseamnă,Citește mai mult